Velkommen til

Kennel Konglegrend

%&#§"!¤&%#"#%=(&¤&

11.05.2011

Da er noe av det mest irriterende med sommeren kommet.......

Skaubjønn, skaumann, skogbjørn, tege, hantikk, blodmidd, kinnflått, påte, sugar m.m.

Skogflått er en midd. Den har 8 bein, og ikke noe tydelig skille mellom hode, bryst og bakkropp. Alle midd hører til edderkoppdyrene, og er ikke insekter. Edderkoppdyrene har åtte bein i motsetning til insektene som har seks bein. Edderkoppdyrene har heller ingen antenner.

Skogflåtten har fire utviklingsstadier; egg, larve, nymfe og voksen. Larven er bare 0,5 mm lang. Det spesielle er at flåttlarven, som alle middlarver, bare har tre par bein. Nymfene er ca. 1 mm. De voksne hannene er 2 mm og gråsvarte, mens de voksne hunnene er litt over 2 mm med svart hode og bein og brunrød bakkropp. Fullsugd av blod kan imidlertid hunnen bli inntil 1,5 cm lang, og bakkroppen får da en gråblå farge.

 

Skogflåtten er regnet som den verste smittesprederen blant blodsugerne i de nordlige delene av Europa. Den viktigste sykdommen som overføres med skogflått i Norge er Borrelia.

Også hunder kan bli syke av flåttbitt hvis de smittes av Borrelia-bakterier. De vanligste symptomer på smitte hos hunder er at hunden ikke vil spise, den virker nedstemt og "ute av humør", den har smerter i ett eller flere ledd og halter derfor på ett eller flere bein, samt at den har feber.

 

Utifra at vi i de 7 årene vi har bodd her hjemme, har vi følt oss ganske fri i vår egen skog for disse krapylene, men nå er jeg redd den tid er forbi....

 

Var i skauen i går, og da fant jeg en som drev å krabbet oppover i brystkassen på Jølle.

 

Så i dag har alle fire her fått på seg Flåtthalsbånd, som vi skal teste ut.

Det er ifra produsenten Beaphar og kalles for Biohalsbånd.

Blir veldig spennende å se om det funker.....

Tidligere har vi brukt både Frontline og Expot, men jeg vil gjerne gi de båndene her en sjanse.

 

Oppdateringer kommer nok utover. :)

Antall kommentarer: 1

11.05.2011 09:13:57 - Kari K., perogkari.wordpress.com

Flott er no dritt. Jeg liker heller ikke å sette halsbånd på katter, fordi jeg har hørt om noen stygge resultater. Så da er det bare å kjenne over dyret hver kveld. Virker ikke som sesongen er helt igang ennå her.
Navn:
E-postadresse:
Hjemmesideadresse:
Melding:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)